Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τωρα : Σεισμός ταρακούνησε Δαμάσι και Τύρναβο

Σεισμική δόνηση είχαμε πριν από λίγα λεπτά στο Δαμάσι. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Δαμάσι, τον Τύρναβο και τις γύρω περιοχές.
Το επίκεντρο του σεισμού είναι στην περιοχή όπου είναι το σεισμολογικό ρήγμα στη μεγάλη στροφή προς τα Μπουγάζια. Η σεισμική δόνηση, που συνοδευόταν και από υπόγειο θόρυβο, είχε εστιακό βάθος 5χλμ και ήταν της τάξεως των 2.2 - 2.5 της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στις 19:55 της Πέμπτης 28/13/2017.



Από το σεισμολογικό σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα πριν λίγο, είπαν πως είναι της τάξεως 2.5 Ρίχτερ και πως δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό με τη μέχρι τώρα σεισμική ακολουθία. 
Δείτε στο χάρτη το σεισμό 


Αρκετοί κάτοικοι του χωριού βγήκαν στους δρόμους, με την ανησυχία να είναι έκδηλη για το ταρακούνημα του Εγκέλαδου που μπορεί να ήταν μόνο 2.2 Ρίχτερ αλλά λόγω του μικρού εστιακού βάθους είχες την αίσθηση πως ήταν πολύ μεγαλύτερος.



Μάλιστα μέσα σε 3 μέρες είναι ο 3ος και μεγαλύτερος σεισμός που γίνεται αισθητός στο Δαμάσι. Ο πρώτος έγινε την Τρίτη 26/12 στις 6 το απόγευμα και ο 2ος στις 3 πάρα τέταρτο τα ξημερώματα στις 27/12.


Οι κάτοικοι καλό θα ήταν να είναι καλού κακού πάντα σε ετοιμότητα αν και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αν ήταν ο κύριος σεισμός ή προσεισμός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.

Κίνηση "ματ" από το Δαμασιακό που πήρε παικταρά !!!

Το ταλέντο του, αδιαμφισβήτητο... το πάθος του για τη μπάλα, άσβεστο... η αξία του στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο",  συνεχώς ανεβαίνει... οι προτάσεις από τις ομάδες, πέφτουν "βροχή" , αλλά εκείνος προτίμησε την πρόταση του Δαμασιακού.